Βραβεύσεις

Βράβευση από το Hospital for Special Surgery

21/Νοεμ/2013

Τον Νοέμβριο του 2013, είχα τη μεγάλη τιμή να βραβευτώ από το Νοσοκομείο «Hospital for Special Surgery», το κορυφαίο Νοσοκομείο Ορθοπαιδικής των ΗΠΑ, για το εθελοντικό μου έργο. Η απονομή των βραβείων έγινε κατά τη διάρκεια της 95ης Ετήσιας Συνάντησης του Συλλόγου Αποφοίτων του Hospital for Special Surgery, από τον Chief Surgeon του Νοσοκομείου, Dr. Thomas Sculco. Η βράβευση ήρθε μετά τη συμπλήρωση 8 συνολικά αποστολών στην Γκάνα με την οργάνωση FOCOS (Foundation for Orthopedics and Complex Spine; www.orthofocos.org ) και είμαι ο πρώτος Έλληνας γιατρός που λαμβάνει αυτό το βραβείο.
Οι γιατροί του FOCOS έχουν χειρουργήσει εκατοντάδες παιδιά από το νότο της Αφρικής, με σοβαρά προβλήματα σπονδυλικής στήλης (κύφωση-σκολίωση), από την ίδρυση της οργάνωσης το 1998 μέχρι σήμερα.

Traveling Fellow του Scoliosis Research Society

04/Ιουν/2012
Το 2012 είχα την τιμή να ανακηρυχθώ Traveling Fellow του Scoliosis Research Society. Κάθε δυο χρόνια, επιλέγονται για αυτό το μοναδικού κύρους Fellowship τρεις χειρουργοί σπονδυλικής στήλης από όλον τον κόσμο και, συνοδευόμενοι από μια εμβληματική προσωπικότητα του χώρου – το 2012 ήταν ο Dr M. McMaster –ταξιδεύουν σε σημαντικά κέντρα της χειρουργικής σπονδυλικής στήλης των ΗΠΑ
(το 2012 αυτά ήταν το St. Louis, η Philadelphia, το Chicagoκαι το Dallas), χειρουργώντας με σημαντικούς χειρουργούς, όπως ο Dr L.Lenke, και δίνοντας διαλέξεις.